De Broedstoof

In Heerenveen heeft de Bouwhorst de uitbreiding gerealiseerd van het multifunctionele centrum 'De Broedstoof'

Het bestaande gebouw was voorheen de brandweerkazerne van Heerenveen dat verhuisd is naar een nieuw pand. Het bestaande pand is geheel gerenoveerd en voldoet weer aan de huidige eisen van deze tijd. Aan de achterzijde heeft de uitbreiding plaats gevonden met ruim 300 m2 vloeroppervlak. Voor het ontwerp is bewust gekozen voor een moderne uitstraling met zinken gevelbekleding en een thermisch verzinkte draagconstructie, dat duidelijk de verschillende bouwfases onderscheidt.

Het gebouw is geheel gestript en voorzien van nieuwe betonvloeren, dragende bouwmuren, nieuwe kozijnen voorzien van isolatieglas, moderne installaties, nieuwe dakkapellen en dakpannen.

In de Broedstoof is nu ruimte voor diverse jonge bedrijven met een creatieve achtergrond. Er zijn kleinere ruimtes te huur voor starters, welke per dag verhuurd kunnen worden. Door de uitstraling van het pand en de ligging is er erg veel animo voor diverse kantoorruimtes.