Uitbreiding kantoor Via Data te Heerenveen

Op het bedrijventerrein Businesspark Friesland West te Nijehaske heeft de Bouwhorst een uitbreiding gerealiseerd van het kantoor van Via Data.

Het bedrijf moest nodig uitbreiden door de toenemede vraag naar haar activieteiten.                                                                                                                                  Voor de uitbreiding hebben wij een ontwerp gemaakt en is het bestaande gebouw uiteindelijk verdubbeld in vloeroppervlak.
Het gebouw is uitgevoerd onder het FSC keurmerk. Dit houdt in dat alle hout, van de treden van de trap tot en met de laatste vloerplintjes aan toe, een FSC keurmerk heeft. Dit hout komt uit speciale bossen waar op een verantwoorde manier houtkap plaats vindt.

UITVOERING: 

Achter het bestaande kantoorgebouw is een nieuw kantoor neer gezet. Deze wordt gescheiden d.m.v. een glazen corridor. De nieuwbouw is op 1e verdieping te bereiken d.m.v. een "luchtbrug ".
In de nieuwbouw is tevens een nieuwe en ruimere stalen trap aan gebracht.

Het kantoorgebouw is voorzien van vloerverwarming, zowel op de begane grond als op de 1e verdieping. Deze vloerverwarming wordt verwarmd én gekoeld d.m.v. aardwarmte. Hiervoor zijn 4 bronnen geboord tot een diepte van 135 meter!