NIeuwbouw 3 moderne grachtenpanden te Amsterdam

Aan de Scheepstimmermansstraat op het Borneo eiland te Amsterdam, heeft de Bouwhorst drie moderne grachtenpanden mogen realiseren. Het Borneo eiland is te vinden vlak bij het nieuwe IJburg. Er zijn een viertal eilanden te weten; Java eiland, KNSM eiland, Sporenburg en het Borneo eiland. In totaal wonen hier ongeveer 30.000 mensen! Een enorme bebouwingsdichtheid.
De Scheepstimmermansstraat behelst een ambitieus project van de gemeente en bestaat uit 60 uiteenlopende moderne grachtenpanden. Deze zijn aan een gebouwd in twee groepen van 30 stuks. Er hebben diverse architecten en aannemers aan meegewerkt. Inmiddels heeft dit project grote bekendheid gekregen door zijn bijzondere architectuur.

Deze eilandengroep is zeker de moeite waard om een keer te bezichtigen!

Scheepstimmermansstraat (1999): Waarschijnlijk op dit moment het meest bekeken en gefotografeerde gevelrijtje van het Oostelijk Havengebied. De gefortuneerde eigenaren konden hier naar eigen smaak bouwen door zelf een architect te selecteren. Het eindresultaat is een afwisselende variatie in plattegronden en gevels. Ondanks de beperkingen qua oppervlak is er vaak ook nog ruimte gevonden voor het parkeren van een auto. Soms zelfs op de eerste verdieping. De overkant van de kade is minder fraai. De tralies voor de garages van deze panden geven deze kant van de kade een zekere Bijlmerallure.