Nieuwbouw woning Willem de Zwijgerlaan 68 te Heerenveen

ONTWERP:
De woning is voorzien van een prachtige woonkamer met een plafondhoogte van 350 cm (!) en grote glaspartijen, gericht op de tuin. De woning is uitgevoerd in "spit-level" wat mooie vertrekken en leuke doorkijkjes opleverd en is tevens voorzien van een souterain. Het geheel is volgens de eisen van de oprdachtgever en in samenhang met de architect tot stand gekomen.

UITVOERING:
Het casco is opgebouwd uit kalkzandsteen muren en in het werk gestorte betonnen vloeren. Zowel de binnen als de buitenkozijnen zijn van hardhout. De buitenkozijnen zijn in een lichte kleur gelakt. De buitenwanden zijn voorzien van stucwerk, dit is rechtstreeks aangebracht op 11 cm ps-isolatie. Het gebogen dak is opgebouwd uit gasbeton elementen met daarop isolatie en is afgewerkt met een zinken felsdak. Binnen zijn alle wanden sauze klaar opgeleverd.

INSTALLATIES:
Om aan de huidige normen van destijds te voldoen, is er een gebalanceerde ventilatie aangebracht, hierdoor vervallen de bekende ventilatieroosters in de beglazing. De gehele begane grond en het souterain is voorzien van vloerverwarming en op de verdieping zijn radiatoren toepgepast.