skip to Main Content

Ons bouwbedrijf in Friesland is de aangewezen partij voor uw bouwproject in de provincie. Of het nu gaat om particuliere appartementen bouwen in Heerenveen of het opzetten van een volledige nieuwbouwwijk in de omgeving: Aannemersbedrijf De Bouwhorst is op de hoogte van de plaatselijke vergunningseisen en heeft de juiste contacten in de regio.
Aannemersbedrijf De Bouwhorst is een Fries bouwbedrijf in Heerenveen en is vooral actief in nieuwbouw en verbouw van woningen en bedrijfsruimten. Bij ons staan creativiteit en een nauwkeurige manier van werken hoog in het vaandel. Bouwhorst staat voor:

 • Bijzondere architectuur
 • Verrassende ideeën
 • Betaalbare oplossingen

Een bouwbedrijf in Friesland kiezen

Bij de keuze voor een bouwbedrijf in Friesland kijkt u vooral naar ervaring met eerdere bouwprojecten, zodat u een goede inschatting kunt maken of het bedrijf uw wensen kan realiseren. De projecten van De Bouwhorst beginnen altijd met een overleg waarbij we de wensen van de opdrachtgever in kaart brengen. Vervolgens zetten we onze creativiteit en kennis in om het project naar alle tevredenheid te voltooien. De Bouwhorst heeft al sinds 1996 ervaring met de volgende bouwprojecten:

 • Woningbouw
 • Verbouw
 • Projectontwikkeling
 • Utiliteitsbouw

Woningbouw in Friesland

De Bouwhorst woningbouw valt op door bijzondere architectuur en hoogwaardige bouwkwaliteit. We leveren maatwerk en bouwen geen woningen volgens een standaard concept. Met uw wensen als startpunt streven we altijd naar een succesvol resultaat. We zoeken steeds weer naar creatieve en slimme oplossingen en laten ons niet beperken door vaste kaders. Dat levert creatieve resultaten op die elke Bouwhorst woning zo aantrekkelijk maken.

Architectuur vinden wij zeer belangrijk en hebben daardoor ook oog voor detail. Veel ontwerpen worden in eigen huis ontwikkeld, maar De Bouwhorst werkt ook graag samen met gerenommeerde architecten. Enkele resultaten van deze samenwerkingen treft u aan op de pagina projecten.

Verbouw in Friesland

Wanneer uw woning niet meer aansluit bij uw wensen gaat De Bouwhorst op zoek naar functionele en duurzame oplossingen. Een aanbouw of verbouwing van uw woning in Friesland betekent een grote meerwaarde voor uw woongenot en woningwaarde.

We vertalen uw wensen naar functionele, creatieve en duurzame oplossingen. Naadloze aansluiting bij de bestaande bouw of juist duidelijk contrast? We denken met u mee, waarbij we gebruikersgemak en energiebesparende maatregelen niet uit het oog verliezen. Verbouwingen door De Bouwhorst hebben verschillende invalshoeken:

 • Meer ruimte
 • Meer comfort
 • Samenvoegen van woningen
 • Splitsen van woningen
 • Woningwaarde verhogen

Projectontwikkeling in Friesland

Aannemersbedrijf De Bouwhorst is er ook voor projectontwikkeling in Friesland. Van totale nieuwbouwprojecten tot een geheel nieuwe bestemming voor bestaande woningen. Woningen, winkels, bedrijfspanden of kantoren: aannemersbedrijf De Bouwhorst heeft overal de perfecte oplossing.

Utiliteitsbouw in Friesland

Aannemersbedrijf De Bouwhorst heeft veel ervaring opgebouwd in het ontwikkelen van utiliteitsbouw in Friesland met zowel eigen ontwerpen als met het uitvoeren van plannen van gerenommeerde architecten. Wij zoeken altijd naar creatieve en slimme oplossingen om uw investering het hoogste rendement te geven. Voor zowel verbouwingen als nieuwbouw heeft De Bouwhorst ervaring in het realiseren van:

 • Kantoren
 • Bedrijfsgebouwen
 • Scholen
 • Winkelpanden
 • Appartementen i.c.m. bedrijfsruimtes
 • Studio’s

Werkwijze bouwen in Friesland

Wilt u gaan bouwen in Friesland? De Bouwhorst adviseert u graag: de opdrachtgever staat bij ons altijd centraal. Na een kennismakingsgesprek inventariseren we wat uw eisen zijn. Aan de hand daarvan maken we de eerste schetsontwerpen. Wanneer u als opdrachtgever tevreden bent en de welstandcommissie goedkeuring heeft verleend, worden door ons de bestektekeningen gemaakt die nodig zijn voor de uiteindelijke bouwaanvraag. We regelen ook de constructie- en EPN-berekeningen voor het verkrijgen van de uiteindelijke bouwvergunning. Terwijl de bouwaanvraag loopt maken we de begroting en de technische omschrijving als onderdeel van de contractstukken.

Na het verkrijgen van de bouwvergunning wordt de aannemingsovereenkomst getekend. Dan kan de bouw beginnen! We delen de bouw op in projectfases, zodat de werkzaamheden gefactureerd worden in bouwtermijnen. Oplevering van het bouwwerk gebeurt op de overeengekomen opleveringsdatum, indien gewenst door een onafhankelijke bouwmeester van bijvoorbeeld Vereniging Eigen Huis. Ook daarna blijft De Bouwhorst nog betrokken: na de opleveringsdatum geldt nog een onderhoudstermijn van 3 maanden.

Bekijk onze projecten Adviesgesprek aanvragen
Back To Top