skip to Main Content

In De Knipe aan de Ds Veenweg 149 heeft De Bouwhorst een lastige klus geklaard. De opdrachtgever wenste vlak achter de bestaande woning een grote kelder van 6 x 13 meter met op het kelderdek een grasveld.

Een kelder plaatsen vlak achter een bestaand woonhuis is moeilijk uitvoerbaar i.v.m. een groot risico tot het verzakken van het bestaande huis dat tot desastreuze gevolgen kan leiden. In eerste instantie zouden stalen damwanden de oplossing zijn, echter dit voorstel bleek veel te duur te zijn. Hierop is een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld die de grond onder de fundering van de woning heeft verhard d.m.v. een glasmengsel. Dit glasmengsel wordt in de grond geïnjecteerd d.m.v. lansen. Nadat het verhardingsproces is voltooid na een aantal dagen, is begonnen met het ontgraven van de bouwput. Deze bouwput moest maar liefst 3,5 meter diep worden en dat op een vervaarlijke afstand van nog geen 2 meter van de woning vandaan!

Na het storten van de keldervloer op de bodem van de bouwput, kon worden begonnen met het plaatsen van de prefab kelderwanden. Deze holle wanden zijn later dicht gestort waardoor de kelder een grote betonnen bak is geworden. Hierop is het kelderdek gelegd, waarna speciale wortelwerdende dakbedekking is aangebracht. De bijkeuken die op de nieuwe kelder is gebouwd, vormt de toegang tussen de woning en de kelder.

De kelder zal worden gebruikt voor een sauna met douche gelegenheid en extra speelruimte voor de kinderen.

Back To Top