skip to Main Content

In 2007 heeft de Bouwhorst 10 luxe appartementen opgeleverd in de stad Groningen. Opdrachtgever was De Kroon Vastgoed en het ontwerp is gemaakt door Architectenbureau Govert de Leeuw.
Het geheel is uitgevoerd als bouwteam, waardoor wij een groot aandeel hebben gehad in de voorbereiding van het project. Het ontwerp beslaat 10 verschillende luxe appartementen en een kelder waarin de bergingen zijn gesitueerd.  De appartementen zijn te bereiken d.m.v. een lift of via het trappenhuis.

Er is gekozen voor zeer bijzondere en dure materialen wat het ontwerp zeker ten goede is gekomen en het gebouw een extra luxe uitstraling heeft gegeven.  Zo is de ene helft van een bijzondere gevelsteen gemaakt met een grillig oppervlak en de andere zijde is voorzien van Braziliaanse hardhouten delen.

De buitenkozijnen zijn uitgevoerd in aluminium wat het geheel een strak en modern uiterlijk geeft. Het overstek van de penthouses is uitgevoerd in onderhoudsvrij rockpanel.  De uitstekende erkers aan de straatzijde zijn bekleed met blank zink. Evenals de regenpijpen welke ook in zink zijn uitgevoerd.

Op de achterzijde zit de entree en het trappenhuis, deze is voorzien van een indrukwekkende glaspartij. Door de schuin geplaatste ruiten ontstaat een sterk geventileerde algemene ruimte, waarmee wordt voldaan aan de huidige strenge eisen van de brandweer.

Het gebouw is te bezichtigen in de stad Groningen, Beijum noord aan de Granpre Molierweg 52.

 

Back To Top