skip to Main Content

De Bouwhorst heeft in opdracht van Auto Libbenga een nieuw bedrijfspand in Heerenveen-Zuid ontwikkeld. Het ontwerp dat door de Bouwhorst is gemaakt is opgesplitst in een linker en een rechter helft. De linker helft is later doorverkocht. Het gehele gebouw beslaat ongeveer 1700 m2. Aan de voorzijde zit een showroom van 450 m2 met een hoogte van 6 m1 en aan de achterkant zit de werkplaats met een oppervlakte van ruim 300 m2 met daarachter weer de wasserette.

Ontwerp:

Het gebouw is opgedeeld in 3 compartimenten welke duidelijk te onderscheiden zijn, maar tevens ook een mooie samenhang hebben. Het eerste deel is het voorste gedeelte en is als een soort ‘poort’ uitgevoerd in oranje metselwerk en omslaat de kantoren.

Het tweede deel is de showroom, welke iets terugligt op de zijgevels t.o.v. het eerste en derde bouwdeel. Boven de blanke aluminium puien zit een overstek welke een overbrugging vormt van het eerste naar het derde bouwdeel. Het derde deel omslaat de werkplaats en is uitgevoerd in een antraciete sandwich beplating en is daardoor een duidelijke eigen bouwvolume.

Uitvoering:

Het gebouw is gefundeerd op 65 heipalen met daarop een geïsoleerde funderingsbalk. De vloer wordt uitgevoerd in een 17 cm dikke betonvloer, gestort op 10 cm isolatie. De gehele vloer is voorzien van vloerverwarming.

De staalconstructie is voorzien van een antraciete coating. De sandwichplaten t.p.v. de werkplaats worden eveneens antraciet en hebben een Rc waarde van 2.5.
Het geisoleerde dak heeft ook een Rc waarde van 2.5. De dakbedekking is uitgevoerd in pvc. Pvc heeft een aanzienlijk langere levensduur dan bitumineuze dakbekking.

De showroom is voorzien van alluminium puien in een blanke kleurstelling. De entree van de showroom is voorzien van elektrische schuifdeuren.
Het metselwerk aan de voorgevel is uitgevoerd in een rood/oranje strengpers steen.

Back To Top