skip to Main Content

Aan de Vogelzangweg 2 te Rottum hebben we op de plaats waar eerst een oude vervallen boerderij stond, een geheel nieuw woonhuis in de vorm van een schuurwoning gebouwd. De woning hebben we zelf ontworpen evenals de bestaande oude stallen die omgetoverd zijn tot moderne bedrijfspanden.

De woning is opgebouwd uit een stenen casco en voorzien van een houten buitenbekleding. Het hout dat we hebben toegepast is Frake Noir, dit is thermisch gemodificeerd hout waardoor het duurzaamheidsklasse 1 haalt. Het hout werkt niet meer waardoor het uitstekend geschikt is voor buitenwerkzaamheden. De woning is voorzien van vloerverwarming i.c.m. een luchtwarmtepomp.

Van de stallen zijn alleen de fundering, de bouwmuren en de stalen spanten blijven staan. De rest is gesloopt.  Op de oude betonvloeren zijn nieuwe geïsoleerde en gevlinderde betonvloeren aangebracht met vloerverwarming. De grootste ligboxenstal is in gebruik als hondenschool, inclusief kantine en toiletgroep. De kleinere stal is geschikt gemaakt voor dagopvang. De 3e schuur wordt gebruikt voor opslag van materieel. De bedrijfspanden zijn voorzien van een luchtwarmtepomp.

Het perceel a 12 hectare is geheel opnieuw ingericht en voorzien van de nodige waterpartijen en natuur.

Back To Top