skip to Main Content
Schuurwoning Interieur Overloop
Schuurwoning Interieur OverloopSchuurwoning Rottevalle ZomerSchuurwoning Rottevalle VoorgevelSchuurwoning Rottevalle TopgevelSchuurwoning Rottevalle ZijgevelSchuurwoning Rottevalle WinterSchuurwoning Rottevalle Bouw CascoSchuurwoning Rottevalle Casco OverloopSchuurwoning Rottevalle Bouw CascoSchuurwoning Rottevalle CascoSchuurwoning Rottevalle OverloopSchuurwoning Rottevalle InterieurSchuurwoning Rottevalle Entree

Vlak boven Drachten, in Rottevalle, hebben wij als bouwbedrijf deze schuurwoning ontwikkeld.
Het casco van deze ‘schuurwoning’ is opgetrokken uit massieve houten panelen voor zowel de wanden als de vloeren. De binnenzijde van de wanden en het plafond zijn niet afgewerkt, dus de houten uitstraling van de panelen blijft zo behouden. De buitenzijde is voorzien van 180 mm isolatie met fijn bezaagde Red Cedar delen. Deze delen zijn sterk ventilerend aangebracht. Dit noemt men een ‘open gevel’. Alle kozijnsparingen en buitendeuren zijn exact uitgetekend op een veelvoud van deze Red Cedar delen.

Het houten casco is in een fabriek gemaakt in Duitsland, waar de panelen computergestuurd worden uitgezaagd en gefraisd naar gelang wat mogelijk is. Wij hebben op kantoor alle wanden exact uitgetekend tot werktekeningen welke daar 1 op 1 zijn overgenomen. De panelen varieren van verschillende diktes van 85 mm tot 61 mm. De vloeren zijn 135 mm dik. De elementen zijn allemaal kruislings verlijmd, wat de panelen zeer sterk en vormvast maakt. In de dikkere wanden en vloeren is het mogelijk om elektra dozen in te boren. De elektrabuizen zijn vertikaal in de wand aangebracht zodat alles keurig ontzichtbaar gemonteerd kon worden.

De binnendeuren zijn van de zelfde panelen gemaakt als de wanden. De deuren hebben een dikte van 61 mm. Deze deuren zijn geheel vlak in de wand afgehangen met onzichtbare schanieren. In de wand valt de deur alleen op door de aanwezigheid van de deurkruk. Er komt dus geen deurkozijn aan te pas.

De gehele woning bestaat eigenlijk uit 2 delen. Een losstaand woongedeelte en een losstaande garage. Echter het dak verbindt deze 2 bouwvolumes waardoor de woning maar liefst 21 meter lang wordt en 7 meter breed. Het dak is voorzien van een strakke mat zwarte dakpan. Het gehele ontwerp is strak en sober uitgevoerd wat de eenvoud van het geheel ten goede komt.

Back To Top