skip to Main Content
Woning Zeeburgereiland Amsterdam Tegelwerk Gevel
Woning Zeeburgereiland Amsterdam Tegelwerk GevelWoning Amsterdam Tegelwerk VoorgevelWoning Zeeburgereiland Amsterdam VoorgevelWoning Zeeburgereiland Interieur AmsterdamWoning Zeeburgereiland Amsterdam TrapNieuwbouw Woonhuis Zeeburgereiland 9Nieuwbouw Woonhuis Zeeburgereiland 6

Op het Zeeburgereiland aan de Kea Boumanstraat, hebben wij na het winnen van de aanbesteding, een nieuw woongebouw gemaakt. Het gebouw bestaat uit 2 woningen.

Het ontwerp is gerealiseerd door Hoogland & Heijmerink Architecten te Amsterdam.

Het gebouw heeft een breedte van 6 m1 en een diepte van 15 m1 op de begane grond aflopend naar de 3e verdiepingen van 13 en 10 m1. De totale inhoud van het gebouw bedraagt ruim 900 m3!

De voorgevel is afgewerkt in rood oranje glasmozaiek dat op 18 cm dikke PS isolatieplaten is verlijmd. Links en rechts zijn 2 verticale stroken aangebracht die de gevel los houdt van de belendende bebouwing. Deze stroken zijn uitgevoerd in Oregon Pine lattenwerk welke doorloopt in de ‘onzichtbare’ voordeur en garagedeur. De achtergevel is opgetrokken in witte gevelsteen met aluminium kozijnen waarvan 2 puien zijn uitgevoerd in grote vouwanden.

Boven op de woning is een groot dakterras gemaakt dat via de achterzijde d.m.v. een stalen wenteltrap te bereiken is. In de verschillende dakvlakken zijn diverse lichtstraten gemaakt waardoor er voldoende licht in de diepe woning komt.

Back To Top