skip to Main Content

In het plaatsje Ens in de polder, hebben we in 2003 een moderne kubistische woning gebouwd. Het ontwerp is door ons gemaakt en we hebben tevens de gehele bouwvergunning geregeld.

ONTWERP:
Het ontwerp is gemaakt door de Bouwhorst in samenspraak met en geheel naar wens van de opdrachtgever. Het ontwerp betreft een eenvoudige doos. Hiervan zijn drie gevels uitgevoerd in grijs stucwerk. De langsgevel is uitgevoerd in antraciete Rockpanel gevelplaten op een vast stramien, evenals het overstek van het platte dak. Op twee hoeken van de woonkamer en vide zijn grote hoge glaspuien in gelakte uitvoering geplaatst.

INDELING:
De begane grond bestaat uit een grote ruimte, m.u.v. de toilet en de hal. De stalen trap staat centraal in de woning en de open hand gemaakte keuken staat geheel vrij in de ruimte.
Op de verdieping zijn drie royale slaapkamers. Hiervan is één splitsbaar in twee slaapkamers. Tevens is er een royale badkamer en een berging waarin de installaties zijn verwerkt.

UITVOERING:
De fundering bestaat uit een geïsoleerde funderingsbalk op heipalen met een geïsoleerde betonvloer. De buitenwanden zijn uitgevoerd in kalkzandsteen elementen. De binnenwanden zijn uitgevoerd in gasbeton verdiepingshoge elementen. De verdiepingsvloer alsmede de dakvloeren bestaan uit betonnen kanaalplaten.

De buitenwanden zijn voorzien van stucwerk. Het stucwerk, Ispo genaamd, wordt rechtstreeks aangebracht op 11 cm dikke isolatie. De langsgevel en het dakoverstek zijn afgewerkt met Rockpannel gevelplaten. Deze gevelplaten zijn onzichtbaar verlijmd op een houten ondergrond. Rockpannel is onderhoudsvrij en is zeer maatvast wat tot een schitterend strak resultaat leidt. Op het dak zit een isolatielaag van maar liefst 18 cm dik, hier overheen zit een tweelaagse dakbedekking met grind als ballast.

De buitenkozijnen zijn uitgevoerd in Dark Red Meranti en zijn afgelakt in een lichtbruine lak. De kozijnen voldoen aan het politie keurmerk en zijn geleverd onder het Komo-keur merk.

INSTALLATIES:
De begane grond is voorzien van vloerverwarming. Op de verdieping zijn moderne radiatoren in een vlakke uitvoering geplaatst. Om aan de EPN (energie prestatie norm) te voldoen is een zonneboiler toegepast i.p.v. een gebalanceerd ventilatie systeem. Hiervoor is gekozen om zo min mogelijk in- en uitblaaspunten in het plafond te zien, evenals de, niet fraaie, leidingkokers die een dergelijk systeem soms met zich meebrengt.

Back To Top