skip to Main Content
Nieuwbouw Woning Katlijk VoorgevelNieuwbouw Woning Katlijk ZijkantNieuwbouwwoning Te Katlijk 7

In Katlijk heeft de Bouwhorst een prachtige moderne woning in de bossen van Katlijk gerealiseerd. De woning is door de Bouwhorst ontworpen en verder uitgewerkt. Ook voor dit project hebben wij de bouwvergunning geregeld en was de welstand vol lof.

ONTWERP:

De woning bestaat uit een hoofdvolume met lessenaarsdak van 27 graden. De wanden zijn aan de buitenzijde voorzien van licht grijs stucwerk. Het lagere bouwdeel is voorzien van Red Cedar geveldelen. Deze delen zijn behandeld met 2 lagen Olympic Stain af fabriek. Hierdoor zal het Red Cedar mooi egaal van kleur blijven. Naast de woning staat een grote garage welke tevens is afgewerkt met Red Cedar geveldelen. De garage is verbonden d.m.v. een grote carport. De dakrand van de carport is afgewerkt met zink evenals de dakkapellen en dakranden van het hoofdgebouw.

Door de keuze van de materialen en de vormentaal van het ontwerp, komt deze woning geheel tot zijn recht in de prachtige rustige natuur van Katlijk.

UITVOERING:

De fundering is op staal uitgevoerd. Dat wil zeggen een stroken fundering op de harde zandlaag en metselwerk tot aan de begane grond vloer. De geïsoleerde betonvloer heeft een Rc waarde van 4.0. De woning is voorzien van een prefab kelder t.b.v. provisie.

Het casco is opgetrokken uit kalkzandsteen elementen. Deze grote elementen wegen soms 300 kg per stuk en verlijmen wij met onze eigen torenkraan. De blokken worden exact op maat aangeleverd en is zo een soort bouwpakket waardoor de bouw van het casco aanzienlijk vlugger gaat dan traditioneel werk. De verdiepingsvloer is uitgevoerd in een breedplaatvloer. Deze vloer moet op de bouw worden afgestort met een 20 cm dikke betonlaag. In deze laag worden alle ventilatiekanalen en de riolering gelegd. Het grote voordeel van deze vloer is dat het een stabiele schijf vormt en dat je een vlak plafond krijgt zonder ontsierende v-naden.

De wanden van de verdieping zijn eveneens uit kalkzandsteen elementen gemaakt en de binnenwanden van houtskelet waarop de houten zoldervloer rust. De dakplaten zijn maar liefst 20 cm dik en hebben een Rc waarde van 5.0! De buitenwanden zijn afgewerkt met stucwerk. Dit stucwerk is aangebracht op 180 mm isolatie welke ook een Rc waarde heeft van 5.0! De houten gevelbekleding is opgebouwd uit een houten regelwerk met 180 mm isolatie welke op de kalkzandsteen wand is bevestig. Op het regelwerk zijn de Red cedar geveldelen geschoten met rvs nagels.

De garage is opgetrokken in houtskelet waarvan de wanden zijn geïsoleerd met 140 mm glaswol en de binnenzijde is afgewerkt met 18 mm multiplex. De carport is gemaakt van een houten balklaag welke opgelegd zijn in 2 thermisch verzinkte stalen portalen. Het plafond is keurig strak afgewerkt met Rockpanel platen.

INSTALLATIES:

Om aan een EPC van 0.8 te voldoen is ook deze woning voorzien van warmte terugwinning. Deze installatie zuivert de lucht in de woning en trekt 10% buitenlucht aan van buiten. De begane grondvloer is voorzien van vloerverwarming. In combinatie met de hoge isolatiewaarde van wanden en daken van 5.0 zullen de stookkosten laag zijn.

Het elektrisch is gedeeltelijk uitgevoerd in Domotica systeem. Dit systeem maakt het mogelijk om via de afstandbediening het licht te bedienen. Het is mogelijk om via de roomserver allerlei combinaties te maken van diverse lichtschakelingen. Ook gaat de instelling van de cv ketel via de roomserver. Indien men een modem tussen het systeem plaatst is het zelfs mogelijk om via de mobiele telefoon opdrachten te verstrekken aan het systeem. Leuk voor als u thuis komt van vakantie.

Back To Top