skip to Main Content

Van de Roomskatholieke kerk te Heerenveen hebben we de opdracht gekregen voor het uitbreiden en renoveren van het bestaande gebouw aan de Crackstraat 1. Het hoofdgebouw dateert uit de 19e eeuw en gaat dienst doen als ontmoetingsruimte voor de RK kerk.

Aan de achterzijde hebben wij het hoofdgebouw uitgebreid met een extra zaal, stilteruimte, professionele keuken en toiletgroepen. Het geheel is uitgevoerd in houtskeletbouw waarvan de gevels zijn bekleed met hardhouten delen in wisselende breedtes van Frakė Noir. De kozijnen van de nieuwbouw zijn uitgevoerd in onbehandeld Afromosia. Hierdoor onderscheidt de moderne nieuwbouw zich duidelijk van het klassieke hoofdgebouw.

Het hoofdgebouw is voorzien van nieuwe hardhouten kozijnen met HR++ beglazing. De buitengevels zijn aan de binnenzijde voorzien van 100 mm PIR isolatie met een Rc van 4.8, de begane grond vloer is voorzien van vloerisolatie met vloerverwarming. Het oude dakbeschot is geheel vervangen en voorzien van 16 cm dikke dakplaten. Deze dakplaten hebben een Rc van 6.0

In het gehele gebouw is een WTW installatie gekomen en is de verwarmingsinstallatie zo voorbereidt dat er een luchtwarmtepomp op aangesloten kan worden. Met al deze maatregelen voldoet het gebouw aan de huidige energie eisen.

Back To Top