skip to Main Content

Het ontwerp is gemaakt door De Bouwhorst. De opdrachtgever wenste een speels ontwerp met een serre, een werkruimte en een slaapkamer.

Indeling:
De woning had een garage op de zijkant van de woning met een plat dak. De garage is naar achteren toe verlengd, hierin is een extra werkruimte gecreëerd. Op het platte dak van de garage is vervolgens een kapconstructie gemaakt die overgaat in het bestaande dak van de woning. Tevens is de daklijn van de uitbouw gebruikt voor de serre op de achterzijde.

De serre staat in contact, d.m.v. een vide, met de werkkamer op de verdieping. De werkkamer is via de serre met een stalen wenteltrapje en een stalen ‘catwalk’ te bereiken. Via de overloop van de woning is de nieuwe slaapkamer te bereiken, die op zijn beurt weer in contact staat met de werkkamer.  Het geheel geeft een zeer ruimtelijk en speels effect en is absoluut een enorme toegevoegde waarde aan de woning.

Uitvoering:
De fundering is op ‘staal’ gefundeerd en is opgetrokken uit kalkzandsteen. De begane grond vloer is geïsoleerd, net als de spouwmuur. Om de complexiteit van de dakconstructie te kunnen verwezenlijken, is een stalen spant constructie toegepast. Deze is in het zicht gebleven en maakt tevens onderdeel uit van de catwalk. De serre is uitgevoerd in warmtewerende beglazing, dit reduceert de warmte in de serre in de zomer aanmerkelijk. De dakconstruktie is traditioneel uitgevoerd. Het nieuwe dakvlak is uitgevoerd in geïsoleerde dakplaten.

Back To Top