skip to Main Content

In de Knipe heeft de Bouwhorst deze woning verbouwd. De woning is geheel voorzien van nieuw metselwerk en is aan de achterkant uitgebreid. De bestaande buitengevels zijn gesloopt en de spouw is voorzien van spouwisolatie met een Rc waarde van 2.5. Vervolgens is een nieuwe steen om de woning heen gemetseld. De toegepaste steen is een verglaasde strengpers steen, die de woning een strak en modern uiterlijk geeft.

Een aantal kozijnen zijn vernieuwd. Aan de achterzijde is de woning verlengd met een grote glaspui aan de tuinzijde, welk straks mooi daglicht geeft in de nieuwe keuken en eetkamer. Tevens is het dak vernieuwd. Er zijn nieuwe dakpannen aan gebracht. Op het bestaande dak is een aluminium ‘deken’ met verschillende isolatielagen aangebracht. De Rc waarde hiervan is maar liefst 5.0 ! Door het toepassen van deze speciale folie was het mogelijk om het dakpakket laag te houden waardoor de bestaande zinken dakgoten niet vernieuwd hoefden te worden. Wel zullen de boeidelen en windveren van nieuw hechthout worden voorzien.

De gehele woning is voorzien van isolatieglas, waarmee deze voormalige 1970 woning is opgevijzeld tot een hedendaagse woning die zich kan meten met een nieuwbouwwoning! En dat zonder te hoeven verhuizen.

Back To Top